Sunday, December 26, 2010

CONTEST MUSLIMAH ANGGUN

Contest No.9 Yang Dijumpai
CONTEST MUSLIMAH ANGGUN

-the one i chose-
(huhuhu, byk gmbr pakai tudung, skali pilih dok pilih mcm kurang pulak versi ayu+anggun...so pilih ni saje...konon2 anggun la...berbaju kurung...lol)
saya merupakan seorang muslimah yang yakin...semua benda boleh dicapai andai kita usaha keras dan yakin dgn kebolehan diri sendiri...hormat org lain kalau nak diri dihormati...♥ muslimah yg anggun adalah muslimah yg pandai jaga diri di mana jua kita berada, jgn lupa pd tuhan & ibubapa... <---- ayt i bagai nk masuk beauty contest je kan...haha...peace everyone...xoxo~

tags (again i hentam tag je ni...huhu...)


Saturday, December 25, 2010

Cerita Dulu-dulu 1

hohohoho...setelah berduyun2 dok send entri contests...tibalah masanya bila aku dh xtau nk buat apa...hisyhhhh, harini pun xleh tido awal jugak...jenuh la mcm ni...nanti terskip class ke, even worse time2 nak exam kan jenuh tu...haihhhhhh...mcm mane nk pakse tido nih? ade ke istilah pakse tido? tetibe teringat zaman kecik2 time dok kt nursery or tadika...petang2 pas lunch je sume bdk2 kene masuk bilik and tido...cisss, bukak mate pun xleh weyh, apatah lagi bukak mulut...tido la dlm 3-4 jam, then ptg time2 nk tgu mak bpk dtg amik bru leh kuar main2 di laman...huuu~ seksa kot...kalau yg jenis kuat tido time kecik xpe gak kan, tp kalau yg agak hyper cemane? hyper nk gerak muscles2 pegi lari sana sinun, begitu juga yg hyper di mulut terase nk bercakap...terkinja2 nak kuarkan beberapa abjad jugak2...hahaha...time2 org kate xboleh tu lagi tempted nak buat...hahaha...comel betul...kenangan kanak2 riang...

kalau skrg pas mkn je dan2 ngntuk...tht's one of the reasons i dont take early breakfast in the morning except a cup of coffee...owh2, btw breakfast is a must to everyone, never skip it ok...its just a matter of time when you should take it, depends on u actually...kalau mcm i mmg xleh la makan pepagi tu, confirm ngntuk lepas tuh, postprandial hyperglycemia a.k.a blood sugar level increased after eating (tp xde la smpai ke nak jadi diabetic kan...okay2 lagi) and symptoms dier adalah drowsiness, fatigue, blurred vision...so paham2 jela kan...lepas tu tahap keinginan utk mentidurkan diri adalah sgt tinggi...haha...sampai juling2 mata menahan okeyhhh...seksa betul... :))
a googled pic...tp sumpah my class is just like this EACH time after a lecture! haha...i guess kt mane2 uni pun sume student mengalami tabiat yg same...mengantuk dlm class...abis je sume pakat terdampar atas meja...lol
xperlu tunggu disorong bantal, sorong tgn pun jalan...hahaha...ade tu kalau kt kelas, sampai boleh tido smbil duduk, nk hebat lagi tido smbil bukak mata...xtipu weyh! sedar2 da abis class kot...seb baik lecturer xtanya kan...hahaha...naya hang..tp ade yg lebih hebat, lecturer tny pun leh jwb...wohohoho...kisah benar...i guess bile dh separa sedar pun boleh jugak masuk kan...maybe that's one of the reason people say kalau nak senang ingat bende, try baca b4 tido...hehe, i dulu penah gak konon2 nak try buat experiment teori ni...haha, curious...tp mungkin boleh caye kot...dulu2 zaman muda2 time nk amik spm, b4 tido je i bukak buku sejarah...HAHAHAHAHA! ye , tepat sekali tuan2 puan2, niat sebenar ketika itu sbb nk bagi tido awal...lol...tau2 jelah kt hostel kan harommmm membawa segala bahan hiburan, novel majalah sume khurafat abis...jadi tido berbantalkan buku sejarah, wahhhhh nangis weyh cikgu dpt student mcm ni...lol...and tau2 jelah dok hostel mlm2 tu after lights off bukan sume nk tido kan...bising bukan main...yela, we're like sisters back then...kalau boleh, gossip 24 jam pun xpe...ade saje bende nk citer2 or gelak2...yg perlu tido tu jenuh la...so buku sejarah la ikhtiar yg i ade utk tido awl...hahahaha...ngeng, but seriously that was wut i did...AS WE ALL KNOW, buku sejarah tersangat2 bosan...kan2? kalau xde exam, jgn harap aku nak bc bagaikan novel2...tp aku gagahkan jugak bc mlm2 pun...cause i love my history teacher...beliau sgt2 vogue and great...sepanjang 6 buah sekolah menengah aku pegi dulu, xde sorg pun cikgu yg hebat mcm dier, mengajar xpayah bukak buku teks...i totally agreed with her...bile dh ade buku, tu tugas student utk bc...bile kt class, tugas cikgu adalah utk mengajar dan bukan tolong same2 membaca...x ke? no wonder people sleep in class, well i did...hahaha...xsenonoh kan...

ye, i was one of the top students back in school days...but i was perfectly normal...just like the others...yg slalu disuruh diam bile dok sembang dlm class, yg didenda sbb xbawak buku, yg tido dlm class, yg kdg2 xleh jwb soalan, yg punya konflik di skolah...and yg "menembus pagar"~ hahaha, xde la lompat pagar kan, haku betoi2 xpaham pasaipa org dok lompat pagaq, hang p jalan depan pak guard and go out sudah...heh, hebat x? and i did that...selalu kot...hohoho...konon2 emergency nk beli pads or cikgu suh kuar beli blablabla utk assignment, hahaha padahal haku dok hentam kfc dgn kwn2 kot...lol...ala, budak2...biase la...xpun terus telus saje dgn pakguard tu, ckp teringin sgt mkn nasi lemak special...hahaha...and amik la pesan dorg skali pegi tolong beli skali...sng bukan...lol...lgpun bukannye pegi meronggeng jauh2, smoking or clubbing kan...setakat kuar dpd pagar je...and of course like i said, kalau org kate xboleh, itu jugak nk buat sgt2...terase berjaya xterhingga...hahahah...silly me...tp dgn syarat ko baik la dgn pak guard tuh kan...berbaik okey, lain tu dpd istilah menggedik, menggoda & menggatal...haihhh, dulu2 mmg byk betul alasan dibuat dgn pintarnye...hahaha...lagi satu bile time prep i salu ponteng...tp sebab ade record top student so bile xde dlm class tu sume pakat ingat alia dok kt library or mane2 tmpt yg sepatutnye...well, alia mmg slalu study okey...cume bile2 dtg mood kebosanan tahap melampau tu yg bru nk buat2 alasan, dgn beraninye i skip prep and pegi bantai tido kat surau...hahaha...sorg2 pulak...cool giler...byk kali pulak tu...sedap seyh ptg2 yg panas tu tido kt surau yg aman damai...agak2 org azan asar tu bgn la menandakan waktu prep telah habis...hahaha...sengal x...yg paling xboleh tahan bile kt dlm class kalau mengantuk tahap sehabis nyawa dh, i branikan diri pegi jumpe HEM and ckp xsihat/migrain/demam blablabla...of course dier bg balik, muke org xcukup tido mmg akan jadi kesian tersgt2...and kalau dok buat dlm dua bulan skali mcm tu of course xde sape tau hang dok berpura2 kan...lol...so i pun balik and tido di sickbay...tp kalau malas kt sickbay, terus saje ke hostel...huahuahua...ala, aku tau diri aku baik xde teringin nk mencuri brg2 budak kan...so balik tido jela...hehe, the good old days...well overall, saya ni normal saje...just like others :)

berbalik pada teori baca before tido, mujarab jugak la i can say...ditambah lagi dgn faktor guru...owh, i syg sume cikgu2 i...sbb dorg jugak la i berjaya sampai ke tahap skrg...thank u so much...tuhan saje boleh balas jasa baik dorg...susah nak jaga student...tension bile dorg nak exam...i ingat lagi time2 cikgu sanggup dtg mlm2 hujan2 just nak buat kelas tambahan kt ktorg...bawak kertas soalan berbeg2...sungguh, besar sgt jasa dorg...i ingat lagi sorg cikgu nangis sbb result i teruk for the subject she teaches, owh ya teruk sbb i dpt C, padahal other subjects ok je...dier salahkan diri dier xreti ajar...i nangis jugak okeyh, xterfikir dier amik kira smpai mcm tu skali...maybe sbb cikgu baru kot, she needed some confidence...so i bgtau dier yg i nk join class budak2 lemah study, i told her xkisah la susah mane pun, i nk try be better, and i would help others if i can...bukan nk tunjuk baik sgt, tapi bende2 mcm tu kite xrugi kan? and yes, terpancar sinar kehappyan bile i pegi class dier tny2 soalan, tu belum lagi time i dpt A subject tu...and i said thanks to her...terima kasih cikgu :) 

and for the sejarah thing, sebab i suke sgt2 dah subject tu...sbb cikgu tu i jatuh cinta dgn history subject...sume bende jadi senang...she encouraged her students to think on their own...jgn depend sgt on books...cuba buat cerita sendiri, filem sendiri, and ayat sendiri...heh, time spm sumpah la i ckp i mmg buat ayat sendiri...menyesal jugak sbb xhafal ayat kan, takut salah but i hentam habis ikut sedap tgn menulis...berjela2 kuar jawapan, bukan sebab dah confirm tau tu sume betul, tapi sebab dlm hati xpasti semua so main tulis je ape yg ingat...guess wut, i was the top in history back then...xpernah dalam hidup haku akan terpikir ade org leh dpt 100% utk sejarah, but i did that 3 times...and disebabkan xde istilah 100% dlm sejarah so cikgu kene buat2 potong markah sedikit...heh...and my notes were used as a reference...haihhh, the good old days...apepun membaca before tido boleh la dipraktikkan jugak...provided its not the things u have to memorise by words, but the things you need to understand on your own and have some of the ideas to be added as well...critical & creative thinking are all in your amazing brain... :)

anyway, i rase kalau skrg nk bg tips2 study ketika skolah mmg boleh sgt2...because trust me brothers and sisters, zaman sekolah mmg study direct je on the books and questions...i ni jenis malas sgt2 nk study, smpai skrg pun...haha, xsenonoh kan...name je medic student...lol...tapi i pakse diri jugak2...jgn manjakan diri kite...dlm hati, kite sume tau wuts our priority in life...which one benefits us, and which one doesnt...dlm hati kite sume tau yg kalau berusaha keras pasti dapat...allah akan tolong kite bile kite tolong diri sendiri...usaha, doa, tawakal...kalau xde usaha, xmalu ke nak mintak tolong allah, and nak berserah terus2an...kalau la ditakdirkan dpt ape yg kite nak, xpelah, allah kan maha pemurah & penyayang...tapi kalau xberusaha and xdapat, jgn salahkan sesape tp diri sendiri...nak pasrah pun dgn penuh penyesalan...huhuhu...

okeylah, that's all for now...da byk membebel kot...
nanti2 pulak smbung ye :) tgk mood...haha...now nak kene pegi study for today...exam is always around the corner...haha...so cliche~ betul xtipu, ktorg xabis2 exam...i bru je exam end of november, then 20th december aritu, and the next one would be early january...the next one again will be on 14th february if i'm not mistaken...see, setiap bulan kau...mmg xde keje lain dh la, study study study...name pun medic student kan...study jelah kejenye...terpakse memaksa diri demi kebaikan semua pihak...haha...see, mlm2 xleh tido pun pegi cari buku...mom, if u see this, i knw u would be so proud of me...akhirnya alia telah betul2 menuju ke jalan yg lurus, di mana bile2 smpai ke tahap kebosanan je terus pegi mencari buku...bangga x? lol
muahmuah...cheers to evryone~ ♥


EDIT PHOTO CONTEST

Contest No.8 Yang Dijumpai
EDIT PHOTO CONTEST

-the one i chose-
heh, i'm sure ramai dok bg gmbar comel2 je kan...
hohohoh...but its okay, i'm giving u a horror version of an edited pic
me loike very muchas (^_^)
edited using photoshop + picasa + paint

tags (again i hentam tag je ni...huhu...)


POST SLUMBER LAPTOP CONTEST

Contest No.7 Yang Dijumpai
POST SLUMBER LAPTOP CONTEST

-the one i chose-
HAHAHAHAHA! cacat betul haku nih... :))
blasah saje...ni tgh bosan punye psl...
agk2 org caye bulat2 x yg kepala aku segitiga cmni?
mcm real kot...lol
caption : "ooooowh, ade gagak lalu!!" kate mak minah dgn kepohnye :))

tags (again i hentam tag je ni...huhu...)


"THIS IS MY FAMILY" CONTEST

Contest No.6 Yang Dijumpai

"THIS IS MY FAMILY" CONTEST


-the one i chose-
...these are all my lovely siblings......ktorg 4 org adk-brdk...
-aisha-arief-alia-amirah-
...ni gambar raya...konon2 tgh bersayangan & bermaafan...hoho...

Friday, December 24, 2010

"CANDID ITU CUN LA..!" CONTEST

Contest No.5 Yang Dijumpai
"CANDID ITU CUN LA..!" CONTEST


-the one i chose-
in front of beautiful diwali candles
time dok usha2 dgn kagumnye tetibe ader kwn tangkap gmbr
so terhasil la muke innocent sebegitu...hahaha

tags (again i hentam tag je ni...huhu...)

PHOTO ADDICT CONTEST

Contest No.4 Yang Dijumpai
PHOTO ADDICT CONTEST


-the one i chose-
owh, gmbr ni sebenarnye dh lame edit...simpan je dlm folder, skali ternampak entri contest ni terus terase seronok di hati sebab cik yuyu ni mcm memahami benor prangei org2 ketagih snap gmbr nih (a.k.a photo addicts) kahkahkah...oleh itu, i dgn suka citanye try send this one...hehehe...byk sebenarnye koleksi gmbr2 (photo addict katekan...lol) tapi yg dipilih ini jugak sbb bagaikan unik skali...eceyh ayat...aku suka gambar ni sbb ni la kali pertama sambut diwali ala2 india...dan gambar ini menzahirkan lagi sedikit ciri2 ke'culture-shock'an di negara org...bukan saje kt negara org putih, kt india pun ade culture shock jugak...hohoho...i shopping punjabi suits okeyh, gelang jgn citer la, sume ade...seronok merelip-relap bersama2 mereka di sini...hahahah...ditambah lagi dgn penyakit photo addict, maka dgn itu terhasillah gambar2 dgn pose sebegitu rupa...sungguh SS, tp aku bahagia xpe la kan...hahaha :))

tags (again i hentam tag je ni...huhu...)




CONTEST PIC PALING CUTE

Contest No.3 Yang Dijumpai
CONTEST PIC PALING CUTE

-the one i chose-
gambar yg haku perasan paling cute
wakakakaka
*peace*
slogan penting :D
" saya suka blog elly@suely sebab blog ni sgt byk tips yg best2!!! owh, sy sgt suke itu...and of course byk gmbr comel...she's a sweet mom and a great blogger...(^_*)"

CONTEST MIMIK MUKA MENARIK

Contest No.2 Yang Dijumpai
CONTEST MIMIK MUKA MENARIK
this is a pic of me and my bestie, Cik Shanad
bersama-sama dgn ktorg punye friendship plushies
the lembus bernama Letchumi & Lalitha
hahaha, dah dua2 dok study kt india
so bg name pun ala2 indian gitu
ader je gambar versi control lawa
tapi utk contest ni i post versi muke konon2 menarik...wakakakaka!
ok, tu je intro pic seperti yg dikehendaki...hehe

tags (i hentam tag je ni...huhu...)

CONTEST AKU DAN KACAMATA

heh...blog culture shock sedikit...tetibe terase nk join contest2 di blog2 sume...hohoho...
saye budak sentiase nak blaja, kalau salah tolong betulkan... (^_^)

Contest No.1 Yang Dijumpai
CONTEST AKU DAN KACAMATA
from : http://mohdsyafiqrosli.blogspot.com/

Syarat-syaratnya:
  • Menjadi follower seikhlas hati yang mungkin (checked!!!)
  • Memerlukan gambar anda yang memakai kaca hitam..terpulang edit ataupun original (setelah korek2 gmbr2 lame terus checked!!! lol)
  • Tinggalkan link anda di entri ini apabila sudah join dan letakkan gambar banner di sidebar (checked!!!)
  • Tag 2 orang rakan anda (checked!!!)

Maher Zain : For The Rest Of My Life ♥

i knew maher zain's song months ago via a good friend of mine Encik Doshie :)
then i came across this song...tersgt2 sweet...
at that time tercetus dlm hati
"sweet giler kalau ade org dedicate lagu ni pada diriku" haha
time2 single mmg mcm tu kan, dgr je lagu sweet trus teringin org dedicate...hahaha...ngade je...lol
and then i forgot about this song
....until...
a while ago, my Mr.F told me to listen to this song
saying that this is wut he feels for me ♥
aaaaawwwwwwww, thanks syg!!! i sukesukesuke!!!
chega, nomu nomu nomu chowaaaaaaa!!!!! *wink2*
(demam gumiho kejap...lol)

so dgn senang hati nk post lagu nih...kenangan manis kot...
pasti kne post, kalau x lupe balik...hahahah...

MAHER ZAIN - FOR THE REST OF MY LIFE
I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart

Di Kala Mata Segar Bugar

i've totally messed up my biological clock lately...heh, nk kate insomnia mmg sungguh tidak tepat sbb tatkala mengantuk tu wajib tido secukup waktu...huuu~ akan tetapi, kalau asyik tido jam 5-6 pagi, then bgn pkl 11-12 ape kes weyh! malu mmg malu ank dara bgn tgh hari...hohoho...tp dok terbuat jugak...i cnt help it...so mlm2 bute tadi dah xde keje sangat terus muncul suatu ilham pelik untuk pegi makeup kan diri...wahahaha...bukak youtube and blaja makeup2...sengal x...tapi best jugak la...

well, girls mmg suke makeup2 ni kan...haha...this time i found a japanese makeup style...type je gyaru eye style nanti kuar la...ade byk sgt yg cantik2, but most of them are a bit complicated...yg tambah2 fake eyelashes, i'm not really a fan of that...i fobia bijik mate, so jgn harap haku nk pakai lekat bulu mata palsu or pakai lens bg mata besar...tetapi kalau buat sebegitu tersgt2lah comel tau...okey ni ade clip utk eye makeup yg mcm senang cket...for beginners like me...hehe...try la...mmg muka dorg berubah sgt2...terus menjadi super duper comel...bukan mereka saje, tetapi anda juga...MALAYSIA BOLEHHHHHH!!! tetibe- (^_*)


ten teren teren!!!
*peace*
mata sepet ku terus menjadi sedikit besar bukan?
tahap kecomelan bertambah sedikit x?
dan2 je terus membuat pose gewdix sebegitew
bia lah weyh! bkn slalu kot
smlm xleh tido kan
lol

Thursday, December 23, 2010

p/s i love you

Don't let the one that you love the most be your eVeRyThInG because when they're gone, you're left with nOtHiNg


*it's the sad truth*
and yes sweetie, a start always has an end
just be prepared at any cause
it might be in a day, a week, or a year
or even another 50 years
either way, there's always an end
no matter what
life in this world isn't forever


on contrary, love is one of a kind
once u get it, cherish it wholeheartedly
cause when its gone, the only thing left is regret
how you wish badly that things could be rewind all over again
how you wish that there'll be more time
so much to do, so much to say, 
and how you wish to at least have a proper goodbye


have i told you lately that i love u?


"Dear Holly, I don't have much time. I don't mean literally, I mean you're out buying ice cream and you'll be home soon. But I have a feeling this is the last letter, because there is only one thing left to tell you. It isn't to go down memory lane or make you buy a lamp, you can take care of yourself without any help from me. It's to tell you how much you move me, how you changed me. You made me a man, by loving me Holly. And for that, I am eternally grateful... literally. If you can promise me anything, promise me that whenever you're sad, or unsure, or you lose complete faith, that you'll try to see yourself through my eyes. Thank you for the honor of being my wife. I'm a man with no regrets. How lucky am I. You made my life, Holly. But I'm just one chapter in yours. There'll be more. I promise. So here it comes, the big one. Don't be afraid to fall in love again. Watch out for that signal, when life as you know it ends. P.S. I will always love you"


"Dear Gerry, you said you wanted me to fall in love again, and maybe one day I will. But there are all kinds of love out there. This is my one and only life, And its a great and terrible and short and endless thing, and none of us come out of it alive. I don't have a plan... except, it's time my mom laughed again. She has never seen the world... she has never seen Ireland. So, I'm taking her back where we started... Maybe now she'll understand. I don't know how you did it, but you brought me back from the dead. I'll write to you again soon. P.S... Guess what?"


(T_T)
i always cry watching this movie
dont u?

Friday, December 03, 2010

Blog Is Under Construction

tetibe dtg mood utk redesign balik blog ni...sebab:
  • nk berwajah baru
  • nampak sume org pakat dok edit jugak
  • tgh bosan2 smpai xtau nk buat ape dh
  • nk mengasah bakat terpendam (woahhhh, angkat bakul tinggi2!!! hooo~ )
3-12-2010

Saturday, October 30, 2010

sabtu : 30th

to Mr F:
RINDUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
boleh x nk lompat mcm ni kt u?
:))))))
mcm ni jugak...hahahaha...
mengape arini gambar peluk kegembiraan saje?
sbb arini i'm coming back
from a week puasa cinta
ohohohohoh, ade ke puasa cinta? lebih krg la kan...lol
see u when i get back...rindu sgt2...
(reminder: alia tulih ni dpd hari sabtu lagi, time tu i dah rindu u sgt2 tau...huhuhuhu)
b, i da kembali dlm hidup u!!!! yeay!!! happy x? :)

Friday, October 29, 2010

jumaat : 29th

Dear Mr F:
L is for the way you look at me
O is for the only one i see
V is very,very extraordinary
E is even more than anyone that you adore~
miss u so much...take care there...
and i love u...muahxoxo
promise me that no matter what
u'll never let go
(i miss holding your hands..huhu)

Thursday, October 28, 2010

khamis : 28th

life suddenly become so colourful since i met you sweetie
how strange, i was so sure that it was just plain black & white before
aya syg fahmi sgt2
always have, always will

Wednesday, October 27, 2010

rabu : 27th

when i met you,
at first i thought you had stolen my heart
until then i realized that it was me who willingly gave you mine
♥ i love u so much ♥
"I know you, I walked with you once upon a dream" — Sleeping Beauty
you are my very own prince :)
and we'll have a sweet2 happy ending
like this, maybe ;) hehe

one day we'll tell our great story to people
how we met each other :)
owh wait, syg u should watch how i met your mother...
i da tgk smpai yg the latest...yeay, i menang :D
yup2, sementara tgu i kembali dlm hidup u, busykan diri ok
(ceh, mcm pergi jauh sgt je kan...tp mmg jauh pun...sile rindu i lebih2 ok b...and i'm so sure that i da ketaq2 rindu u arini...hehe...xoxo)

Tuesday, October 26, 2010

suke suki 5 : trav...trav...travelllllll???

10 places i'd like to go
(someday)

Makkah, SAUDI ARABIA

Eiffel Tower, Paris, FRANCE

Prague, CZECH

Taj Mahal, Agra, INDIA

Great Wall, CHINA

Niagara Falls, CANADA

Pyramid & Sphinx, Giza, EGYPT

Keukenhof Garden, NETHERLAND

Bali, INDONESIA

Venice, ITALY


selasa : 26th

i just wanna share with all
the card i made for mr boyfie for his birthday recently
:)
huhuhu...xsuke LDR... :(
wish i could be there on his birthday...
its a big deal okay...all the tarikh2 keramat mcm ni la nk kene ingat
huhuhu, kesian u b...sorg2 je, dah la keje kan tht day...
awek pun kt benua lain...hadiah xdpt nk bg...
last2 kad jela yg sampai, tu pun kt email...
muahxoxo...apepun, i love u so much
remember that syg
happy 26th :)
since evryone had said it, i pun nk ckp la:
"woah, my syg da 26 tahun dh ni, kene kawen cepat2..." lol
A ♥ F

Monday, October 25, 2010

isnin : 25th

EXAM DAY
today i'll be busy till evening...well, luckily there's only 1 subject...i hope i can do it...its been a while since my last exam...though god knows how much i hate the subject now...yes, IT's now officially my most hated subject...THE "P" is THE ENEMY...huuu~ call me crazy but i am holding up a grunge on that stupid subject...im gonna crush it, just wut it did to me...i'll kill you biattttchhhhhhhh!!! *middle finger* lol

hisyh, xbaik alia...ok2...arini je sile syg P lebih2 ye...wutever la...apepun i've tried my best...and i'm gonna kill it! ohohohoho...mintak2 exam kali ni ok la...trauma daaaaaa....huhuhu...xkesian ke wahai P...bagi la aku gemilang terbilang...huhuhu~ 

prasan x asyik2 dok ckp psl exam je kan...sorry la manusia2, hidup daku xde bende lain selain study je...life of a student is just about studying...bosan yes, best mungkin, benci tidak...life could be so much worse right? ok, terus2 pegi syg buku~
sweetie, i know the past few weeks had been quite hard for both of us...byk sgt2 bende dah jadi...segala dugaan rintangan dan halangan...hehe...dramatic cket...and skrg dua2 busy pulak, dont really have time for each other...tambah2 lagi i pulak ter-emotional lebih...ahahahaha...god knows how silly i felt back then...thank you for being so understanding...i love you so much fahmi...i'm so sorry kalau u pening melayan prangai i yg xtentu tu, i sendiri pening nk lyn diri sendiri...lol...thank u so much...like i've always said, you're the most caring boyfie ever...i wouldn't ask for more... :)
and lastly, i miss u so much b...always...hari ni balik rumah kan? thank god ur work is all done...i hrp2 semua berjalan dgn lancar...now, u can go bck home and strt take care of yourself...please sayang dont skip meals...makan byk2 ok, xhensem kurus kering pucat2...wuwuwuwuwu *nk nangis* please jadi sihat2 balik...xmau diet2 ok...nanti balik mkn ikut time...tido cukup2...rest well...kesian u...huuu~ kesian jugak kt bini u yg dok risau jauh2 mcm ni...huuuu~

Sunday, October 24, 2010

ahad : 24th

fyi people, i'm writing this post on 23rd oct, in my room...hehe...something struck me out just now...i knw how everyone will miss me on my absence for a week...especially my sayang...lol...okey la, sile muntah beramai2 jom...perasan betoi cik alia kite kan...konon2 top blogger sgt la...dushhhhh...anyway, bab the kesayangan tu mmg betul...HE WILL MISS ME...well, HE MUST MISS ME!!! ahahaha...sungguh cruel bunyinye...b, sile rindu i tanpa pakse ok...huhuhu...

told him already that there'll be a post for him everyday for the whole week...i hope this can work...i'm gonna set the time to publish my posts...so that people could read it, as if i were here every single day... :) okey, experiment blog bermula~ hehe...di kala jam india pukul 12am...akan terkeluarlah seketul blog post...hahahaha...nantikan...jeng3~

yessssssss!!! *hop3+pom3*
ibu bapa nak datang manipal!!!!
i'm extremely excited that the parents are coming...they're already on board...9.30pm malaysia time, in KLIA...few hours on their way to step their feet on bharat's ground...haha...i hope they're doing fine now...anyway, MAS food on the flight to india, i find them soooooooooooooooooooo xsedap...bluekkk...they might be called curry and stuffs, but really2 xsedap...hello, kari mamak xde mcm tu okay...sape chef sape? da lme konon2 nk komplen, tapi memandangkan pulang 6 bulan sekali je so xpayah la...komplen dlm hati, moga2 chef terase sendiri...huuu~ i wonder wut mom would say bout it...haha...slalunye she'll ask wut's on the menu? and i'll tell her, with my last words "nk muntah...mkn sikit je..." blablabla...and dier pulak membebel ckp i memilih la...blablabla...heeee~ we'll see mom...appa might not complain much, but mom is really particular bout food...gud lakkkkkkkkkkkkhhhhhhhhh~ hahahah...much worse, veg food would be veg curry, while non-veg food would be mutton curry...if u r lucky, u'll get chicken curry...lol...
moral of the story: a note for the chefs
 * org malaysia lebih suke makan makanan malaysia bile travel2
 * kalau xreti nk msk mknn india, xpayah try...lebih2 lagi flight food...
 * org india pun kdg2 muak mkn mknn india
 * sometimes western food sounds so much better
 * please add up the variety of the menu there...i mean, curry? and nothing but curry? seriously? *rolled eyes*
and certainly hope that my beloved amma & appa (aicehhh, since they're coming to india, nk kene tukar cket cara panggil) could bear the freakin horrible india road tonight...i booked a cab to fetch them up at bangalore's airport tonite...then the scary journey starts...ohohohohohoh *evil grin~ bygkan la kalau jalan lama ke cameron tu melilit lebih drastik cket, dan lobang-lobangan jalan beribu-ribuan, bagaikan kawah bulan-bulanan, sejauh 12 jam perjalanan...ditemani bunyi hon-hon kenderaan yg sungguh bingit, dan skill driver yg rempit-serempit2nye...BAYANGKAN~ *shrugged* gud lakkkkkkkkkkhhhhhhhhhhh~ huhuhu...poor parents...hrp2 dorg boleh tahan n sampai dgn selamatnye...flight ade je, but kalau sorg one way dh rm700 baik xpayah kan, just for an hour flight plus 2 hours by cab...so there're you go...last2 try naik taxi jela...xpe2, esok boleh tido sepanjang hari...jet lag + taxi lag...ahahaha...luckily i reminded them already to bring some ubt thn muntah...and tido cepat2 sebelum bertolak nk taxi tu...hahaha...12 jam tido ok la cket dpd 12 jam berjaga kan...
okey, xsabar dorg nk dtg
yerr, begini la kami esok...lol
amma-aya-appa





to Mr F:
i miss u all the time...
"I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time"
3 doors down - here without u (^_*)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...